Sevgi kıvılcım kadar rüyanızda olsa da, sabah güneşini kucaklayarak uyanın.
Kendinize sarılın, aynadaki yüzünüze sevgi ile tebessüm edin.. Önce siz, kendinizle barışık, sevgi dolu olun..
Keyifle kahvaltı yapın, gazetenize göz atın. Üstüne de köpüklü, bol telveli bir kahve veya nescafenin zindeliği ile renkli giysinizi giyip, sizi rahatlatacak bitki özlü o hoş kokuyu da kullanıp, evinizden huzurla dışarı çıkın.
Tanıdık tanımadık kim çıktıysa yolunuza yarım ağızla da olsa; “Günaydın’’deyip geçin.. Belki dağılacaktır, karşınızdaki sıkıntı buzulları. Düşünsenize kaskatı, soğuk suratı gülümsetmek ne güzel bir davranış!
Yürüyerek işinize gidiyorsanız; takın kulaklıkları kulağınıza, şarkılar tırmalasın o güzel beyninizi, enerji dolsun iş gücünüze..
Otomobille gidiyorsanız; yaslanın koltuğa, dikkatinizi toplayın, açın radyonuzu sabah melodisinde çıkan ilk şarkı, siz ile sevdiğinizin şansına olsun; dağıtın stresi, trafik yoğunluğunda açılsın güller yine yanaklarınızda..
Köşede bir çocuk bağırıyorsa;
“Simitciiii, taze sıcak simit var.’’
Belki ilk kazancı sizden olacak,bir simit alın, verin 3 kuruş, o gariban tatlı çocuğa..
Adı üzerinde beş on kuruş bu; ne zengin eder, nede fakir eder adamı.. Ama mutlu eder o zavallı çocuğu!!
Ne kadar pozitif olsanız da, gitmezse gitmez o gün işler yolunda; vardır her işin bir çıkışı, olumlu yönünü yakalayıp dağılan işleri toparlamaya çalışın.. Kötü tarafından değil,iyi tarafından mutlu olmaya bakın..
Varsın size vurdumduymaz desinler..!
Kolunuzdan tutup çekiyorsa arkadaşlarınız;
“Gel koşalım, yorulmadan para kazanmayı öğrendim, zengin olacağız’’
“Boş ver, git yoluna, bırak yakamı’’ deyiverin;
Varsın aptal desin!
Çıplak ayakla koşuyorsa hırs için yakınlarınız, almak istiyorsa, birkaç gereksiz menkulleri;
“Ayağın kanayacak,yorulacak hasta olacaksın, boş ver;ihtiyacın olmayan şeylere hırs yapma, sağlığın bozulur sonra!” Diye hatırlatın.
Varsın desinler size; geniş (large) adam!
Herkesin parası, başarılı konumu kendine, ünlüymüş, zenginmiş size ne?
Arkadaşınızdan bedava bir bardak çay içeceksiniz diye, övgü dolu sözlerle karşıdakine hak etmediği iltifatları etmeyin!
Varsın yalakalık denen şeyi de tatmayın!
Ufak veya büyük sizi inciten bir sözü içinizde büyütmeyin! “Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok!’’ Misali kızgın, küskün durmayın; sizi üzen şeyi hemen karşınızdaki ile paylaşın. Şeffaf olun, belki de karşıdakine; “Özür dileme erdemliğini öğreteceksiniz.’’ Bırakın inatçılığı, kapris yapmayın, kapris yaralı insanlara özgüdür!
Varsın size kindar değilmiş desinler..
Doğum gününüzde, özel günleriniz de; armağan alınmıyorsa, gelmiyorsa, çiçek demetleri, üzülmeyin!
Köşedeki çiçekçi küçük kızı sevindirin; alın bir buket kırmızı karanfil ve öyle sıkı, öyle içten tutun ki; yüzünüzden belli olsun, kendinize almış olduğunuz bir armağan diye..
Varsın size deli desinler!
Kalpten sevip, mutlu ediyorsa sevdiğiniz ; şartları kurcalamayın, eğrisi ile doğrusu ile sevdiğinize sahip çıkın.
Ne son model arabasına, ne de cebindeki parasına kapılmayın, ruhuna, yüreğine takılın; parasız ama düzgün ise, yaya kalmış onurlu ise, aklınıza gelince sizi mutlu edip, heyecanlandırıyor, yaşam enerjisi oluyor ise, haykırarak sonuna kadar; “Seni seviyorum!’’ Deyin..!
Varsın size saf desinler!
Boşa dememişler;
“Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır!’’
Gördüyseniz birinden iyilik, destek, yardım..! Unutmayın bunu; az da olsa, geçte olsa, işiniz bitinceye kadar değil, yıllarca vefa duyun, o insana!!
İnsan da olsa, Kentler arası uçan bir kelebekte olsa; kelebeğim uğurum, söyleyin sarılın o temiz kalbe!! Arayıp, sormazsa gönül koymayın, gurur edip ihmal etmeyin, siz arayın sorun, daraldığınızda güneş olmamış mıydı size?! Varsın, tükensin kontorleriniz, azalsın paranız...
Varsın size enayi desinler!
Siz, siz olun; insan gibi insan! Yatağınıza uzandığınızda vicdanınız sızlamıyor, belleğiniz sorgulamıyorsa, gece afaganları basmıyorsa; varsın size deli desinler, ne derlerse desinler..!!
A.Esra OSKAY
www.esraoskay.net-www.esraoskay.com
Tasarım:
www.onlinetasarim.net
|